Aktivera fotens muskler.
Stärk musklerna i foten på ett naturligt sätt.
Behandla orsaken till dina fot-relaterade smärtor i stället för att behandla symptomen.
Skapa en stark grund för hela skelettet.

BarefootScience inläggs-sula

aktiverar fotens muskulatur med varje steg för att återställa den naturliga arkitekturen i muskler, ben och ligament. Innersulans teknik använder proprioception för att gradvis bygga upp denna struktur. När muskulaturen stärks blir foten korrekt inriktad för att bilda en stark bas för en naturlig gång och frisk kropp.


Till skillnad från ortoser som stödjer och immobiliserar foten eller inlägg som endast ger dämpning för att avlasta så använder sig Barefoot Science av kroppens egna muskler och nervsystem för att sakta och mjukt tränas upp för att återfå sin naturliga styrka och rörelsemönster.

Så här fungerar det:

Det har visats sig att det är bristen av sensorisk stimulans av fotsulan som är orsak till de flesta fotproblem. Bristen av stimulans kan leda till instabila fotvalv och försvagade fotmuskler som påverkar din gång negativt.
För de flesta resulterar detta till över-pronation eller supination. Denna instabilitet lägger stora mängder av degenerativ belastning på muskler och leder och är den främsta orsaken till problem och smärtor som är fot-relaterade.
Barefoot Science inläggs-sulor använder din kropps egna biofeedback-system för att främja den naturliga optimala stabiliteten och stöthantering för dina fötter.
Den mjuka valvformade konturen på sulan utövar ett milt tryck på fotsulan och stimulerar en reflex för en muskelsammandragning som lyfter och stabiliserar fotvalvet.


Hammartå-Hallux Valgus-hälsporre-löparknä-plantar faciit-pronation-nersjunkna fotvalv-benhinneinflammation......En och samma modell oavsett diagnos hur fungerar detta?

Genom att ge foten en lätt avlastning mellan de tre fotvalven sprids krafterna vid nertrampet och foten ges möjlighet att få ett naturligt rörelsemönster och därmed tillåter skador som är orsakade av felbelastning och/eller felaktigt rörelsemönster en chans att läka.

Du har kanske märkt att vanliga inläggs-sulor ofta hjälper tillfälligt. De gör ingenting för att lösa det verkliga problemet - styrkan i fötterna. Med Barefoot Science™ kan du träna upp styrkan i dina fötter med varje steg.
Genom att inte fixera och stödja hålfoten ges foten ökat utrymme att bibehålla sitt naturliga rörelsemönster.

Aktivera fotvalven med inläggssulorna från Barefootscience. Tryck i nivå 1 på undersidan av sulan och placera dem i dina skor och gå vidare med din dag. Upplevelsen är som en lättare fotmassage som skickar vågor av komfort genom hela kroppen. Känslan är dina fotmuskler som vaknar till liv och blir starkare. När känslan avtar, efter någon eller några veckor är dina fötter redo för nästa nivå. Enkelt och för varje steg blir dina fötter både starkare och effektivare.

 

BarefootScience inläggs-sula för ditt fotproblem

Våra fötter är ständigt utsatta för stress. Ungefär 80% av alla människor får någon gång under sin livstid fotproblem utav någon form.
Många saker påverkar våra fötter: aktivitetsnivå, yrke, olika sjukdomstillstånd, och kanske den viktigaste orsaken, skor. Många av de problem som uppstår i foten kan direkt relateras till skor, så det är mycket viktigt att välja skor som är bra för fötterna och det viktigaste skor som inte påverkar fotens rörelsemönster negativt. Det är de fotproblem som kan härledas till felaktig långvarigt fel/överbelastning som sulorna från Barefootscience riktar sig till.

En muskel som aktivt används och tränas borde naturligt bli starkare och av vilken anledning blir resultatet med fotens muskler ofta det motsatta?

Då foten har över 100 muskler, ledband och senor är det inte svårt att förstå att en liten över och/eller snedbelastning kan ge stor påverkan på hela fotens struktur. Resultatet av att lyfta något fel eller att på gymmet träna fel är nog de flesta medvetna om. Hur det känns att stuka en fot och den långa tid det tar innan man kan gå igen utan smärta är också något de flesta har erfarenhet av. Så om man varje dag utsätter foten för felaktig belastning bör man inse vilken enorm påverkan det har och hur även nerslagskrafterna fortplantar sig från fötterna och upp genom hela rörelsekedjan.

Oavsett fot, ben, knä, höft, rygg eller nackproblem som har sitt ursprung från felaktigt rörelsemönster är svårt att förändra själv. De flesta inläggs-sulor, pelotter och hålfotsinlägg avlastar och/eller dämpar effekterna/smärtorna när du belastar foten vilket för många möjliggör att man kan fortsätta sin dag med mindre smärtor.

Sulorna från BarefootScience är ett enkelt verktyg att återfå ett naturligt rörelsemönster när man använder skor.

BarefootScience inläggs-sulor är inget trolleri.

De bygger på att människan är skapad för att gå på två ben. Fotens fantastiska anatomi har alla de förutsättningar som behövs. Fotsulorna som ska dämpa de metatarsala benen som ska sprida vikten (ge balans) och fotvalvens funktion vid rörelse.

Vi är byggda för att gå barfota men av många orsaker är detta inte möjligt.

Barefootsciences sulor hjälper dig på vägen när vi måste ha skor.

/